... aby se po sběru PET víček radoval z lázní náš uličník ...

Vojta Pábl

číslo účtu: 107-3764720247/0100
tel: 702 453 629
vojta.pabl@email.cz

Velké díky všem

04.05.2015 21:09

Dobrý den

 

Úplně na začátku Vám chci moc poděkovat za sběr plastových víček. Tyto víčka odevzdáváme do výkupny plastu, která ho rozdrtí a použije na další výrobu. (např. plastový nábytek nebo dětské klouzačky a podobně)Za 1kg plastových víček dostaneme 7 kč, ale jen za podmínek, že plast odvezeme do sběrny do Brna.

 

Tyto vybrané peníze necháváme posílat na účet mého syna Vojty. Ze kterého hradíme lázně v Pěšťanech na Slovensku, které nehradí naše pojišťovny.

Vojta je dnes už 7letý chlapec, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Tato nemoc u Vojty poškodila mozek v místech kde má mozek na starost i jemnou a hrubou motoriku. Na štěstí po mentální stránce je v naprostém pořádku. Dnes chodí do první třídy základní školy a učí se s dětmi zdravými, jen s pomocí asistenta, který mu dopomáhá s oblékáním a s přemisťováním po škole.

 

Před dvěma roky Vojta ani chodit, ani samostatně stát neuměl. Lezl po zemi, nebo jezdil na tříkolce, která je speciálně upravená. V tu dobu jsme se dozvěděly, že existuje léčba, která by Vojtovi mohla pomoci s motorikou a že má velikou úspěšnost právě u dětí s DMO. Bohužel tato léčba je velmi finančně nákladná a má se opakovat alespoň 3 do roka. Jeden 14denní pobyt v Adeli medical center stojí cca 100 000,-  záleží na aktuálním kurzu. V tu dobu přišla právě naše asistentka s nápadem sbírat víčka a z toho, alespoň ty lázně částečně hradit. Samozřejmě nám pomáhají sponzoři, kteří také přispívají na účet finančně.

V lázních Adeli v Pišťranech jsme byli za tu dobu 4x a výsledky na sebe nedali dlouho čekat. Nejprve se Vojta zlepšil v řeči, potom začal malovat obrázky, které měly už nějaký tvar, a dnes udělá pár samostatných sice křečovitých kroků, ale už nemusí po kolenou. 

 

Pro nás jako pro rodinu to je obrovský úspěch a vlastně i velká odměna za roky cvičení a rehabilitačních pobytů, pobytů v nemocnicích a v lázních.

Ještě jednou Vám děkujeme.

 

Hezký den